Meer resultaten voor haarlem hofjes

haarlem hofjes
Folders en Routes Haarlem Marketing.
HipsShops Haarlem downloaden. Bezoek de website HipShops. Wil je er op uit met de fiets? Voor de mooiste fietsroutes van Haarlem en omgeving kun je bij VVV Haarlem terecht. Ook vind je er knooppuntenkaarten en informatie over fietsverhuur. Fietsen rond Haarlem.
Hofjes In Haarlem.
In sommige hofjes zijn er gezamenlijke activiteiten en houden de bewoners, samen met de regenten, de eeuwenoude tradities van het hofje in stand. Wilt u meer weten over de hofjes in Haarlem, of over de woonprocedure, kijk dan op de pagina van het betreffende hofje op Hofjes in Haarlem.
Hofjesroute Haarlem Holland.com.
Haarlem is met meer dan twintig hofjes een echte hofjesstad. Deze hofjesroute leidt u langs veertien mooie binnentuinen en verstopte hofjes. Begin op de Grote Markt en wandel de Barteljorisstraat in, waar het Hofje van Oorschot ligt let op, dit hofje is op zaterdag gesloten.
Hofjes in Haarlem Wikipedia.
De hofjes waren bedoeld voor vrouwen, de praktijk leerde dat mannen slecht een eigen huishouden konden voeren daarom werden mannen ondergebracht in oudemannenhuizen. In Haarlem is een groot aantal hofjes verdwenen, soms markeert alleen een poort nog waar ooit een hofje was.
Ontdekkingstocht langs Haarlemse hofjes Reizigersbeoordelingen Hofjeswandeling in Haarlem TripAdvisor.
De bijzondere hofjes van Haarlem. Een aantal van de aardige hofjes zijn al apart vermeld op tripadvisor maar het leukste is natuurlijk deze wandeling om de verschillen te ontdekken.De openingstijden zijn meest overdag kantoortijdenom zo de avondrust bewoners te garanderen.
Wandelroute 347341: Hofjeswandeling door Haarlem. Route.nl. Route.nl. Falk. Home pagina. Route.nl. Facebook. Twitter. Google. Pinterest.
De prachtige hofjes die Haarlem rijk is, herinneren ons nog steeds aan lang vervlogen tijden. De hofjes werden gesticht door de gegoede burgerij als opvang voor behoeftige ouderen en bejaarde vrouwen. Zij werden gehuisvest in kleine woningen, die aan een als tuin ingericht binnenhof lagen.
Hofjes in Haarlem I amsterdam.
Hofjes in Haarlem. Hofjes in Haarlem. Haarlem is met 21 hofjes een echte hofjesstad. De hofjes herinneren aan lang vervlogen tijden. Rijke burgers stichtten de hofjes voor arme ongetrouwde vrouwen. Zij woonden in piepkleine woningen, die aan een als tuin ingericht binnenhof lagen.
Stadswandeling door Haarlem Haarlem Marketing.
Vraag VVV Haarlem naar de themawandelingen, denk hierbij aan hofjes, monumenten, Lieven de Key, Godfried Bomans of Frans Hals. Een stadswandeling duurt circa 15, uur en kost 90 euro max. Voor een stadswandeling in een vreemde taal betaal je 105 euro.

Contacteer ons