Zoeken naar hofjes in haarlem

hofjes in haarlem
Wandelroute 347341: Hofjeswandeling door Haarlem. Route.nl. Route.nl. Falk. Home pagina. Route.nl. Facebook. Twitter. Google. Pinterest.
De prachtige hofjes die Haarlem rijk is, herinneren ons nog steeds aan lang vervlogen tijden. De hofjes werden gesticht door de gegoede burgerij als opvang voor behoeftige ouderen en bejaarde vrouwen. Zij werden gehuisvest in kleine woningen, die aan een als tuin ingericht binnenhof lagen.
Hofjes In Haarlem.
In sommige hofjes zijn er gezamenlijke activiteiten en houden de bewoners, samen met de regenten, de eeuwenoude tradities van het hofje in stand. Wilt u meer weten over de hofjes in Haarlem, of over de woonprocedure, kijk dan op de pagina van het betreffende hofje op Hofjes in Haarlem.
Hofjesroute Haarlem Holland.com.
Haarlem is met meer dan twintig hofjes een echte hofjesstad. Deze hofjesroute leidt u langs veertien mooie binnentuinen en verstopte hofjes. Begin op de Grote Markt en wandel de Barteljorisstraat in, waar het Hofje van Oorschot ligt let op, dit hofje is op zaterdag gesloten.
Hofjes in Haarlem Wikipedia.
De hofjes waren bedoeld voor vrouwen, de praktijk leerde dat mannen slecht een eigen huishouden konden voeren daarom werden mannen ondergebracht in oudemannenhuizen. In Haarlem is een groot aantal hofjes verdwenen, soms markeert alleen een poort nog waar ooit een hofje was.
Hofjes Haarlem.
Met dit oude concept in een nieuwe tijd mogen hier ook mannen wonen. Via de website Haarlemse hofjeskrant kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rond de hofjes in Haarlem. Voor meer foto's' van de Hofjes in Haarlem, zie: fotos Hofjes in Haarlem.
Haarlemse Hofjes groene oases in Haarlem Groene oases in Haarlem.
Haarlemse Hofjes groene oases in Haarlem. Haarlemse hofjes, de Spaarnestad staat er bekend om. Ooit waren het er 40, nu zijn er ruim 20 historische èn een paar nieuwe hofjes te vinden in en net buiten het Haarlemse centrum. Kenmerkend is dat bijna alle hofjes gebouwd zijn rond een binnentuin.
Hofjes in Haarlem wandeling Haarlemse Hofjes Wandeling.
Route naam: Start: Afstand: km Duur: Ø Tempo: /km Hoogte: m m net: m download GPX bestand Hofjes in Haarlem op de kaart: 52.381336, 4.637132. Legenda: Haarlems hofje Aantal hofjes dicht bij elkaar Andere bezienswaardigheid. Start Haarlemse hofjeswandeling: NS-station Haarlem.
Ontdekkingstocht langs Haarlemse hofjes Reizigersbeoordelingen Hofjeswandeling in Haarlem TripAdvisor.
Verorgen Groen Een wandeling langs Haarlemse hofjes. De wandeling biedt een prachtige inkijk in de groene oases in de historische binnenstad van Haarlem. Op eigen gelegenheid blijft de rust gehandhaafd Wil je meer informatie dan kun je de wandeling ook met een ervaren gids maken.

Contacteer ons